środa, 29 stycznia 2014

Robimy obiad: Penne al tonno!


Zazwyczaj robimy kiedy chcemy mieć obiad bez wychodzenia z domu po zakupy! 
Składników jest tak mało, że zazwyczaj mamy je w spiżarce. ;)


 Do zrobienia potrzebujecie:

Makaron rurki ( albo inny :))
Tuńczyk w sosie własnym
Sos pomidorowy naturalny
Szczypiorek oraz cebulkę
Przyprawy

Gotujemy makaron.
Cebulkę smażymy. Dodajemy sos pomidorowy.
Zagotowujemy. Solimy, pieprzymy, cukrzymy do smaku.
Dodajemy zioła prowansalskie.
Dodajemy odsączonego tuńczyka.
  Łączymy z makaronem i dodajemy szczypiorek. 








Smakówa!

20 komentarzy:

  1. Pycha:) Podobnie przyrządzam i ze smakiem zjadamy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda smakowicie:). U nas dzisiaj też włochy na obiad.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zamiast prowansalskich bazylia i kapary. Zamiast cukru super przełamią smak i szlachetniej po włosku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moj Dziad też nie, a je aż mu sie uszy trzęsą

      Usuń
    2. Hahaha bo nie wie ze są w środku? musiałabym jesc z zamkniętymi oczami

      Usuń
  4. Pyszne, proste i szybkie :) Mniam.

    http://rodzice-plus-dziecko.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. U nas też makaron z tuńczykiem, tylko ja dodaje jeszcze zielone oliwki i czosnek. Luśka uwielbia, my razem z nią. Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. http://upendi007.blogspot.com/ – nominowałam cię do liebster blog award :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo proste i wygląda znakomicie.
    Spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  8. a gdzie mozna kupic taki szczypiorek???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W biedronce :) ale polecam tez z pietruszka

      Usuń
  9. Prezentuje się pysznie i do tego jest zdrowe, bo sama przygotowałaś sos! Zapiszemy sobie ten przepis w zakładce! :)

    Zapraszamy również na naszego bloga: www.beticco-baby.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. A karmisz jeszcze piersią? jak Zosia reaguje na te składniki?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karmię i nie ma problemu z zadnych ze skladników. Straszono mnie cebulą ale okazuje się że Zosi to "nie robi" nic ":)

      Usuń
  11. Zapamiętam i wypróbuję, choć tuńczykową fanką nie jestem :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale super wygląda.. Zjadłabym ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam! Zapisuje Twój przepis do przepiśnika z biedronki ;) i przy okazji obserwuję!

    OdpowiedzUsuń
  14. ślicznie wyglądaciem ;) nie mogę doczekać się zdjęć, można prosić o link na instagram? ;) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Podoba ci się ten wpis? Powiedz nam o tym lub kliknij nam lajka! :)

Zobacz jeszcze..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.header-inner .widget div, .header-inner img { margin-left:auto; margin-right:auto; } ul { width:850px; float:left; margin:0 auto; text-align:center; background-color: #fff; padding: 2px 0 4px 4px; border: 0px solid #000; overflow:auto; }